NDS dnes spustila predaj diaľničných nálepiek na rok 2014

09.12.2013 Bratislava

Bratislava 9. decembra (TASR) – Národná diaľničná spoločnosť (NDS) spustila od dnešného dňa predaj diaľničných nálepiek na rok 2014. Ide o posledný rok, kedy si vodiči áut do 3,5 tony musia zaobstarať takzvané papierové diaľničné nálepky. Od roku 2015 by ich už mali nahradiť elektronické známky.

Podľa šéfa NDS Milana Gajdoša majú diaľničiari dostatok známok v skladoch a dnešným dňom si distribútor prevezme prvé z nich a začne ich postupne rozvážať na predajné miesta. "Dnes by mohli byť dostupné už na niektorých predajných miestach v Bratislave," priblížil Gajdoš. Následne by v priebehu tohto týždňa mali byť postupne aj na miestach popri diaľniciach a počas budúceho týždňa by už mali byť dostupné na všetkých predajných miestach po Slovensku.

Vodiči majú k dispozícii ročné, mesačné a desaťdňové nálepky. Ich ceny ostávajú rovnaké ako v roku 2013. To znamená, že ročná diaľničná nálepka stojí 50 eur, mesačná 14 eur a desaťdňová 10 eur.

Za celý rok 2013 pritom NDS odhaduje príjmy z predaja diaľničných nálepiek na úrovni približne 53 miliónov eur. Podľa Gajdoša sa v podstate naplnia očakávania diaľničiarov a plán sa aj mierne prekročí. Na rok 2014 sa odhaduje nárast príjmov a NDS predpokladá sumu okolo 54 miliónov eur. "Nebude to dané zmenou ceny diaľničnej známky, keďže tá zostáva zachovaná, ale očakávame zvýšenie intenzity množstva áut na diaľnici," dodal Gajdoš.
 

Vyberte región